Hrvatska turistička zajednicaRafting, kanuing, »River Team building«

U suradnji sa tvrtkom Kanuking Avantura nudimo Vam programe raftinga i kanuinga na Mrežnici i Korani. Nudimo Vam i kombinirane dvodnevne programe konjima uz Koranu i biciklima uz Mrežnicu u kojima su spojeni jahanje i biciklizam sa raftingom ili kanuingom.

U nastavku saznajte
više o svakoj od ovih zanimljivih avantura u čistoj prirodi i priuštite si aktivni odmor uz karlovačke rijeke i prekrasnu prirodu.Lov, ribolov


Lovci, ribolovci, ljubitelji prirode - posjetite nas!
Uživate li u lovu, ribolovu ili prirodi i njenim izazovima - Roganac je savršeno odredište upravo za vas.

Motel Roganac najbolje je opremljen objekt za potrebe lovnog turizma. Uz mogućnost organiziranog smještaja lovačkih grupa iz Hrvatske i inozemstva te posebnih pogodnosti, imamo i najpotpuniju ponudu za ovu vrstu turizma - posebne hladnjače za meso divljači i kvalitetan smještaj za lovačke pse - posebne pseće kućice.

Ukoliko ste ribolovac, omogućujemo vam organiziranje odlaska u ribolov, najam kanua, te ribolovne dozvole u suradnji sa ribolovnim društvima sa područja Duge Rese. Pogledajte ponudu ribolovnih aranžmana ...


Razgled crkvi Sv. Petra Apostola i Sv. Antuna

Crkva sv. Petra u Mlaki ili Mrežnici spominje se 1668. godine, a današnji oblik dobila je 1711. godine. Uz crkvu se nalaze arheološki lokaliteti sa nalazima iz rimskog doba.
Sama crkva spada u najljepše primjerke baroka u cijelom ovome kraju. Posebnu ljepotu crkvi daje smještaj uz samu rijeku Mrežnicu, a u samoj crkvi glavni oltar.

Stara crkva svetog Antuna spominje se 1669. godine kao crkva u gradu (in civitate), u Varošu, u Dugoj Resi, »vu Dugoj Hiži«.
Postoji jedan zanimljivost vezana uz nju: 1688. godine bila je obnovljena, ali je pala pod crkvenu kaznu interdikta jer crkveni odbornici nisu položili račune.
Zbog dotrajalosti 1934. godine srušena je i na njezinom mjestu sagrađena je nova crkva sv. Antuna kao jedinstveni primjer moderne u čitavom karlovačkom kraju.

Želite li posjetiti i razgledati crkve Sv. Petra Apostola i Sv. Antuna, kontaktirajte nas.


Međunarodni rally »Oldtimeri na četiri rijeke«


Motel Roganac je tradicionalno, svake prve nedjelje u lipnju, domaćin najljepšim oldtimerima Hrvatske ali i velikom broju oldtimera iz ostalih europskih zemalja.

U organizaciji Mrežnica Classic Club-a održava se susret starih vozila »Oldtimeri na četiri rijeke« koji svake godine privlači sve više ljubitelja starih vozila, ali i znatiželjnika i turista.

Start i cilj rally-ja je na Rogancu, a veliki parkirališni prostor idealno je mjesto za izložbu oldtimera na otvorenom. Vlasnici oldtimera tada spremno pokazuju svoje dragocjene automobile i odgovaraju na brojna pitanja znatiželjnika iz područja oldtimerske tehničke kulture.

Sudionici susreta dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Švedske, pa čak i iz Australije.
Želite li i Vi prisustvovati ovom događaju kontaktirajte nas.

 Motel Roganac nalazi se u središnjoj Hrvatskoj, u Karlovačkoj županiji. Kako biste što lakše došli do nas, pogledajte mapu u nastavku.


 

 

© 2005-2010. Motel Roganac